Image

Uhlén tar plats i tung bolagsstyrelse

Karriär Diligentias tidigare vd Per Uhlén har valts in som styrelseledamot i Sveriges största fastighetsbolag Vasakronan.
Publicerad den 8 Augusti 2011
Per Uhlén. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Per Uhlén. Bild: Vasakronan.

Per Uhlén, ägare av och vd i Aktinova Företagsutveckling AB, är civilingenjör från KTH och civilekonom med en examen från Stockholms universitet. Han har gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har tidigare haft en rad ledande befattningar, bland annat som vd och koncernchef för Anders Diös AB, vice vd för Skanska Sverige AB och som vd och koncernchef för Diligentia AB.

Per har Uhlén lång erfarenhet av styrelsearbete och har en rad olika styrelseuppdrag. Han är bland annat styrelseordförande för Norrvidden AB och ledamot i styrelsen för Bonnier Fastigheter AB.

Utöver Per har Jan-Olof Backman valts in som ledamot. Han är vice vd med ansvar för försäljning och affärsutveckling på Coor Service Management.

I samband med styrelseförändringarna har Mats Andersson beslutat sig för att lämna Vasakronans styrelse för att ge utrymme för en breddad kompetens.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige