Image

Tyréns får arkitekturpris

Bygg/Arkitektur Tyréns har fått ta emot Södermanlands arkitekturpris för den nya åpromenaden i Eskilstuna. Priset delas med kommunen samt två andra projektörer och arkitekter som arbetat med Åstråket.
Publicerad den 25 November 2016

Tyréns roll i projektet har varit att gestalta omvandlingen av det gamla industrilandskapet i Munktellområdet, från forsen vid Faktoribron nedströms till den nya Västerbron. I uppdraget har bland annat ingått att utforma det nya stadsdelstorget Pråmskjulstorget, ny kajpromenad, utkragande bryggor, aktivitetsytor, gradänger ned mot vattnet samt kanotbryggor.

Joakim Malmquist på Tyréns har varit ansvarig arkitekt för en av de större nysatsningarna som har stor del av utvecklingen av Åstråket som löper genom Eskilstuna.

Juryns motiveringen lyder:
”Det två mil långa Åstråket knyter samman ett pärlband av vackra platser utefter Eskilstunaån och förbinder centrala Eskilstuna med det omkringliggande landskapet och dess skilda miljöer. 
Som ett alternativt vägnät väver Åstråket även samman stadens olika delar. Med sin tillgänglighet och närvaro får Eskilstunaån den huvudroll den förtjänar på grund av sin historiska betydelse och sin naturskönhet.

Åstråket i Eskilstuna är ett fantastiskt resultat - både av översiktlig planering och av markplanering på detaljnivå - där befintliga värden tillvaratagits och nya skapats.”

Priset delas med Eskilstuna kommuns stadsdelsförvaltning, Torshälla stads förvaltning, WSP, Sweco Architects och Degree of Freedom Engineers.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige