Image

Tyréns nominerade till europeiskt arkitekturpris

Bolag Tyréns är nominerade till Mies van der Rohe Award, ett europeiskt pris för samtida arkitektur. Projektet som har nominerats är Hörsalsparken i Norrköping.
Publicerad den 3 Januari 2017
Hörsalsparken. Bild: Tyréns
Hörsalsparken.

Mies van der Rohe Award delas årligen ut till ett projekt som har utmärkt sig för sin höga arkitektoniska kvalitét. Under de senaste året har Tyréns satsat på arkitektur, bland annat genom förvärvet av AQ arkitekter.

Den nya Hörsalsparken i Norrköping invigdes våren 2015. Norrköping har under de senaste åren genomgått en stor stadsomvandling och många av stadens gamla delar har fått nytt liv med högskola, restauranger och butiker.

En viktig del i omvandlingen av Hörsalsparken var att koppla samman den med stadens kommersiella centrum, samt stadens utbud av kunskap och kultur.

– En av utmaningarna med arbetet var att göra parken till en samtida och modern plats men som även har stor respekt för den historiska kontexten och dess lämningar, säger Joakim Malmqvist, landskapsarkitekt på Tyréns, och fortsätter:

– Vi hade en bra process både internt och med Norrköpings kommun och jag tycker att vi har lyckats förvalta parkens starka identitet väl.

Mies van der Rohe Award delas årligen ut till ett projekt som har utmärkt sig för sin höga arkitektoniska kvalitét och förmåga att förvalta och gestalta detta socialt, ekonomiskt, kulturellt, tekniskt samt estetiskt.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige