Image
Bild: Tosito.

Tosito satsar i Göteborg

Bolag Fastighetsbolaget Tosito etablerar sig i Göteborg med fokus på bostadsutveckling.
Publicerad den 14 November 2020

Tosito har sedan 2014 etablerat sig och blivit en av de största bostadsutvecklarna i Jönköping. Göteborg blir nu den tredje staden man satsar i, sedan tidigare har det även varit klart att man ska bygga bostäder i Linköping.

Tosito är igång med detaljplanarbete för bostäder tillsammans med Nordr i projekt Åkered. Utöver detta planerar man även fler bostadsprojekt i Göteborg.

I dagsläget har Tosito ett fastighetsbestånd om 160 000 kvadratmeter och just nu fyra bostadsprojekt i byggnation i Jönköping och Habo.

– Satsningen i Göteborg innebär roliga och nya utmaningar, något som vi lockas av. Det är en annan marknad och stadens utveckling har högt tempo. Det känns väldigt roligt att ta detta steget och ta oss an nya utmaningar, skaffa nya partners, nya erfarenheter och börja ytterligare en resa med vårt team, säger Tositos vd Tommy Fritz, enligt ett pressmeddelande.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige