Image

Tobin köper bostadsutvecklingsfastighet i Uppsala

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om att köpa en fastighet i centrala Uppsala. Projektet omfattar totalt cirka 6 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av bostadsanvändning i befintlig detaljplan. Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor.
Publicerad den 16 November 2016
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Fastigheten drivs idag som hotell, en verksamhet som avvecklas vid årsskiftet vilket öppnar för möjligheten att skapa mycket attraktiva bostäder i absolut toppläge i Uppsala.

– Vi har länge följt utvecklingen i Uppsala, det är en mycket intressant marknad för oss. Det här är ett unikt projekt beläget i de populära Linné-kvarteren i de mest centrala delarna av Uppsala, vilket gör det idealiskt för oss ur ett utvecklingsperspektiv, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

Säljarens rådgivare har varit Newsec.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Om Einstein och polska ventilationsmontörer – Einar Jansons väg till börs-vd-posten

Bolag Snart är Einar Janson börs-vd. Historien om hans väg dit inbegriper allt från polska hantverkare till när Einstein hade fel.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY