Image

Tobin köper bostadsutvecklingsfastighet i Uppsala

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om att köpa en fastighet i centrala Uppsala. Projektet omfattar totalt cirka 6 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av bostadsanvändning i befintlig detaljplan. Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor.
Publicerad den 16 November 2016
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Fastigheten drivs idag som hotell, en verksamhet som avvecklas vid årsskiftet vilket öppnar för möjligheten att skapa mycket attraktiva bostäder i absolut toppläge i Uppsala.

– Vi har länge följt utvecklingen i Uppsala, det är en mycket intressant marknad för oss. Det här är ett unikt projekt beläget i de populära Linné-kvarteren i de mest centrala delarna av Uppsala, vilket gör det idealiskt för oss ur ett utvecklingsperspektiv, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

Säljarens rådgivare har varit Newsec.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige