Image

Thedéens supertydliga budskap till bolagen: "Skuldsättningen måste ner – punkt"

Ekonomi/Finansiering Enligt Riksbanken finns det flera sårbarheter som nu medför utmaningar i det svenska finansiella systemet och där lyfter Riksbanken framför allt fram de högt skuldsatta fastighetsbolagen och bankernas stora exponering mot sektorn. Under en pressträff på torsdagen var riksbankschefen Erik Thedéen supertydlig i sitt budskap till de kommersiella fastighetsbolagen: "Som grupp är fastighetsbolagen för högt skuldsatta – punkt. Som grupp måste den skulden minska." Han bekräftade även att Riksbanken följer utvecklingen kring SBB väldigt noga.
Publicerad den 2 Juni 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige