Image

Tengbom rekryterar ny kontorschef till Linköping

Karriär Tengbom rekryterar Susanne Appelberg som ny kontorschef i Linköping. Hon kommer närmast från en tjänst som planarkitekt på Länsstyrelsen i Östergötland.
Publicerad den 1 Mars 2013
Susanne Appelberg. Bild: Tengbom.
Susanne Appelberg.

Susanne Appelberg är arkitekt och har varit verksam i branschen sedan 1991. Hon har tidigare arbetat för Michelsen Arkitekter och senare Ecophon, en anställning som bland annat resulterade i boken ”Ljud och det moderna kontoret”. Hon har även ansvarat för bygglovsgruppen i Linköpings kommun och kommer närmast från Länsstyrelsen i Östergötland. På Länsstyrelsen har Susanne arbetat som planarkitekt på Kultur- och samhällsbyggnadsenheten med ansvar för Finspång, Norrköping, Söderköping och Valdemarsviks kommuner.

Tengbom har haft kontor i Linköping sedan 2012 då Carlstedt Arkitekter i Linköping förvärvades.
- Med Susanne Appelbergs goda ledaregenskaper och erfarenheter från arbete inom kommun och länsstyrelse kommer vi att ytterligare kunna stärka Tengboms erbjudande och utveckla verksamheten i Linköping. Vi är mycket glada över att kunna välkomna henne till oss. säger Johan Vestlund, regionchef Mitt.

- Linköping och Norrköping är två aktiva marknader med en mängd intressanta och stora projekt framför sig. Det är min förhoppning att Tengbom kan bidra med sin erfarenhet och kunskap i många projekt och att vi kan bredda Linköpingskontoret till att omfatta fler arkitektområden, kanske i första hand stadsbyggnad och landskap, säger Susanne Appelberg.

Hon ersätter Göran Göransson, nuvarande kontorschef och tidigare vd för Carlstedt Arkitekter i Linköping. Han fortsätter arbeta hos Tengbom, framför allt med projekt i tidiga skeden.

Tengbom i Linköping är just nu aktuellt med bland annat bostadsprojektet Kvarteret Tinnerbäcken Södra, de första Svanenmärkta flerbostadshusen i Linköping. Bostadshusen är placerade i en U-form med utsikt över Tinnerbäcksbadet och kommer att bestå av sammanlagt 61 lägenheter. Att ett flerbostadshus är Svanenmärkt innebär att man tar hänsyn till miljön under hela tillverkningsprocessen, i allt från råvaror till färdig byggnad. Byggnaden ska även erbjuda en god inomhusmiljö och ha så låg påverkan på den yttre miljön som möjligt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige