Image

Tengbom och A5 går samman

BOLAG Tengbom och det Uppsalabaserade arkitektföretaget A5 går samman och Tengbom blir därmed Mälardalens ledande arkitektföretag. I samma slag blir Tengbom med sina 250 medarbetare ett av Nordens största arkitektföretag
Publicerad den 9 December 2008

Tengbom har en strategisk målsättning att etablera sig som en ledande aktör inom alla områden och segment inom arkitektur. A5 är starka inom både arkitektur, landskapsarkitektur, planarkitektur, inredningsarkitektur och projektledning. Det stämmer väl överens med Tengboms ambition att vara ett fullservice-företag inom arkitektur. Med A5 etablerar Tengbom sitt åttonde kontor i Sverige.

– I och med samgåendet med A5 blir vi den ledande aktören i Mälardalen, men också ett av de största arkitektföretagen i Norden. Storlek är viktigt idag, dels för att vara en trygg partner till våra uppdragsgivare, men också för att vi med trovärdighet kan erbjuda tjänster inom alla arkitekturens faser och områden med bibehållen djup spetskompetens, kommenterar Magnus Meyer, vd för Tengbom.

– Tengbom har genom åren visat att de håller hög kvalitet i sina uppdrag. Genom vårt samgående får vi ett både bredare och djupare erbjudande. Dessutom finns vi genom Tengbom representerade på åtta kontor i Sverige, vilket gör oss i princip rikstäckande, säger Johan Vestlund, chef för Tengbom A5.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige