Image

Tengbom köper två arkitektbyråer

Arkitektur Tengbom har köpt en arkitektbyrå som är verksam i Stockholm och Göteborg och en som är verksam i Karlstad.
Publicerad den 12 Augusti 2011
Magnus Meyer. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom.
Magnus Meyer. Bild: Tengbom.

Lund & Valentin Arkitektur och Design AB, med 30 medarbetare och kontor i Göteborg och Stockholm är nu en del av Tengbom.

- Genom förvärvet av Lund & Valentin befäster vi vår ställning som ett av de ledande arkitektföretagen i både Göteborg och Stockholm. Vi får tillsammans en mycket stark profil och kompetens inom bland annat konserthus och andra publika byggnader, ett område där båda företagen har starka traditioner, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

Lund & Valentin har bland annat utformat Göteborgsoperan.

Tengbom har också förvärvat Bergfjord & Ivarson Arkitekter AB med tio medarbetare i Karlstad. Bergfjord & Ivarson är bland annat kända för idrottsarenor som Cloetta Center i Linköping, Läkerol Arena i Gävle och Löfbergs Lila Arena i Karlstad.

– Genom förvärvet av Bergfjord & Ivarson befäster vi ställningen som det ledande arkitektföretaget i Karlstad. Vi får tillsammans en mycket stark profil och kompetens inom bland annat arenaprojekt, där vi nu är ett av de främsta arkitektföretagen i Norden, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

– Tengbom har genom åren visat att de håller mycket hög kvalitet i sina uppdrag. Genom att ingå i Tengbom får vi ett både bredare och djupare erbjudande. Dessutom finns vi genom Tengbom representerade i hela Sverige och har en växande internationell verksamhet, vilket ger oss nya möjligheter, säger Ulf Bergfjord på Bergfjord & Ivarson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige