Image

Tengbom förstärker inom stadsbyggnad

Karriär Arkitektkontoret Tengbom förstärker på stadsbyggnadssidan genom att anställa Thomas Stoll som ny affärsområdesansvarig. Han kommer närmast från Skanska, där han arbetat med konceptutveckling på nordisk bas.
Publicerad den 6 April 2011
Thomas Stoll. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom
Thomas Stoll. Bild: Tengbom.

Totalt arbetar ett 40-tal medarbetare med stadsbyggnad på Tengboms olika kontor runt om i Sverige, ett affärsområde som alltså Thomas Stoll tar ansvaret för.

- Jag är mycket glad över att vi kunnat rekrytera Thomas Stoll. Med hans erfarenheter och nya idéer när det gäller stadsbyggnad får vi en väsentlig förstärkning av kompetens och kapacitet på detta område, säger Magnus Meyer, vd på Tengbom.

Thomas Stoll pekar på behovet av att bredda synsättet när det gäller stadsbyggnad:

- Vi är generellt sett skickliga på stadsbyggnadsområdet i Sverige, inte minst när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågor och integrerad planering vilket är internationellt erkänt. Men vi behöver bli än bättre på att lyssna och förstå behov och önskemål hos de som ska bo och verka i våra städer. Vi behöver få med människorna i processen på ett tydligare sätt och våga vara visionära. Det vi planerar för idag görs för många kommande framtida generationer, ett perspektiv som är särskiljande för stadsbyggandet. Då kan vi vara med och skapa underlag för urbana miljöer som också är socialt hållbara och inkluderande på ett bättre sätt.

Tengbom arbetar med stadsbyggnadsprojekt i både Sverige och internationellt. Tengboms bidrag \"Sino Swedish Eco City\" i Wuxi, Kina, tog i år hem segern i tävlingen ”Future Projects Awards” under kategorin ”Big Urban Projects” i den internationellt prestigefyllda arkitekturtidskriften Architectural Review.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY