Image

Sweco Architects i final i arkitekturens världsmästerskap

Bygg/Arkitektur Inte mindre än fem projekt gestaltade av Sweco Architects är nominerade i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF), där världens framstående arkitektkontor finns representerade.
Publicerad den 11 September 2014

I oktober avgörs vad man kan kalla världsmästerskapet inom arkitektur i Singapore. Sweco Architects återfinns bland de nominerade med hela fem projekt, alla i olika kategorier, från landskap till kontor och infrastrukturbyggnader. Bidrag från mer än 40 länder är representerade i finalen.

– Inget annat svenskt arkitektkontor har lika många nomineringar, vilket visar att vi ligger i framkant när det gäller framstående arkitektur. Flera av våra nominerade projekt har redan fått stor internationell uppmärksamhet. Att de nu har blivit utvalda av en tung och välrenommerad jury är ett bevis på att vi har en självklar plats bland de bästa, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

Tio arkitekter som står bakom de nominerade projekten från Sweco, kommer att vara på plats i Singapore inför den slutgiltiga bedömningen av juryn den 1-3 oktober.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY