Image

Stordalen byggstartade Arena-hotellet

Bygg Bygget är nu igång för Quality Hotel Arena som byggs i anknytning till nationalarenan i Solna. I går markerades starten med att Petter A. Stordalen och cirka 80 gäster tog ett gemensamt första spadtag.
Publicerad den 21 Oktober 2011
Petter A. Stordalen. Bilder: Quality Hotels och Wingårdhs. Bild: Quality Hotels
Petter A. Stordalen. Bilder: Quality Hotels och Wingårdhs. Bild: Wingårdhs
Bild: Wingårdhs
Bild: Wingårdhs
Anders Buchardt och Petter A. Stordalen. Bild: Quality Hotels
Anders Buchardt och Petter A. Stordalen.

- Nationalarenan kommer att stå värd för de riktigt stora idrotts- och konsertevenemangen. Våra ambitioner är inte mindre. Det nya hotellet blir en arena för allt från stora event med flera tusen deltagare till viktiga företagsmöten och bröllopsfester. Quality Hotel Arena blir skräddarsytt för de riktigt stora ögonblicken i våra gästers liv, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels, som står bakom Quality-kedjan.

Quality Hotel Arena får 400 rum, en konferensavdelning med 17 mötesrum med den största lokalen på nära 2 000 kvadratmeter. I tillägg till hotell, kongress och konferens ska Quality Hotel Arena skapas ett helt unikt köks- och restaurangkoncept som ska leverera all mat och dryck till nationalarenan, en bankettsal med kapacitet att ta emot 2 000 personer, 7 000 vip-stolar och 92 loger med totalt 1 300 platser. Totalt planeras 350 serveringsplatser för mat och dryck med en potential av 65 000 gäster.
- Jag älskar allt som är stort och i Solna ska vi göra något varken vi eller någon annan i Norden tidigare gjort. Det skulle inte förvåna mig om vi sätter nytt Guinness-rekord i restaurang och servering, säger Stordalen.

Quality Hotel Arena blir en del i en helt ny stadsdel i Storstockholmsområdet. Förutom att detta blir platsen för Sveriges nya nationalarena för fotboll, planeras bygget av Mall of Scandinavia, ett shoppingcenter på 120 000 kvadratmeter med mer än 230 butiker, 2 000 nya bostäder och kontorslokaler. Quality Hotel Arena öppnar 2013 och är en viktig pusselbit i Solnas ambitioner att förvandlas till en livlig tillväxtmiljö.
- De kommande åren ska vi och våra samarbetspartnera investerar mer än totalt fem miljarder kronor i den svenska hotellmarknaden. Detta hotell är en hörnsten i vår satsning och sätter Quality Hotels på allvar på den svenska konferenskartan. Vi ser fram emot att öppna dörrarna i september 2013, säger Stordalen.

Hotellet utvecklas av Pasab Fastighetsutveckling och Quality Hotels. Bakom Pasab står Stordalen själv, tillsammans med sina kompanjoner och hotellpartners sedan många år, Arthur och Anders Buchardt.
- Detta är ett viktigt hotellkontrakt i Sverige och vi är mycket nöjda med att ha Quality Hotels som partner. Qualitys koncept passar perfekt med vår vision om att bygga ett konferenshotell för framtiden, säger Anders Buchardt, vd och delägare Pasab Fastighetsutveckling.

Hotellfakta:

- 400 dubbelrum och sviter.
- Konferens och bankett med en kapacitet att ta emot 2000 personer.
- Största lokalen på 2000 kvadratmeter med åtta meter i takhöjd samt egen entré.
- Lobbybar som rymmer 100 personer.
- Huvudrestaurang som rymmer 400 personer.
- Top floor restaurang och bar som rymmer 150 personer.
- Gym, bastu, relaxavdelning 4 000 p-platser för personbilar och 300 p-platser för bussar.
- Ritat av Wingårdh Arkitektkontor.
- Arenastaden ägs av Solna Stad, Jernhusen, Peab och Fabege.
- Hotellet ägs av Pasab det vill säga 50 procent av AB Invest (Buchardts) och 50 procent av Home Properties (Petter A. Stordalen).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige