Image

Stockholmshem tecknar med Ica på Södermalm

Uthyrning Stockholmshem har tecknat avtal med Ica Sverige AB om 3 400 kvadratmeter för dagligvaruhandel på Södermalm. Butiken blir dragplåster i området i förändringen av kvarteret Linjalen.
Publicerad den 20 Juni 2013
Stockholmshem har tecknat avtal med Ica Sverige AB om 3 400 kvadratmeter för dagligvaruhandel på Södermalm. Bild: Stockholmshem
Stockholmshem har tecknat avtal med Ica Sverige AB om 3 400 kvadratmeter för dagligvaruhandel på Södermalm.

Stockholmshem förädlar de kommande åren kvarteret Linjalen på Åsögatan intill Magnus Ladulåsgatan och Swedenborgsgatan. Samtidigt förnyas den intilliggande Rosenlundsparken på Södermalm. Projektet innebär en större ombyggnad av gårdsytor och iordningsställandet av lokaler i bottenplanet av fastigheten. Nu har Stockholmshem tecknat avtal med Ica Sverige om 3 400 kvadratmeter butiksyta.

- Vi är oerhört glada över att tillsammans med Ica Sverige få skapa attraktiva lokaler för dagligvaruhandel. Det innebär ett lyft för hela området och en utökad service för de boende. En slumrande del av Södermalm får fler verksamheter som kan bidra till mer positiva inslag i gatulivet, säger Ewa-Maria Svensson, chef för lokaluthyrning på Stockholmshem.

Nya bostäder byggs de kommande åren i den intilliggande Rosenlundsparken. Huset får en butiksentré i gatuhörnet och nya kommersiella ytor utmed gatan. Etableringen är en följd av Stockholmshems satsning på lokalmarknaden.

Intill Ica Kvantum iordningsställs ytterligare 300 kvadratmeter uthyrningsbar area i fastigheten. Hela ytan är avsedd för handel.

I fastigheten inryms också drygt 450 befintliga bostadslägenheter. Den intilliggande nyproduktionen omfattar 200 nya bostäder. Ica öppnar butiken hösten 2018.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige