Image
Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem inrättar nu en ny roll, klimatspecialist, som ett steg i arbetet för att vara klimatneutrala år 2030. Sara Zentner tillträder den nya rollen.
Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem inrättar nu en ny roll, klimatspecialist, som ett steg i arbetet för att vara klimatneutrala år 2030. Sara Zentner tillträder den nya rollen. Bild: Stockholmshem

Stockholmshem stärker klimatarbetet

Bolag Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem inrättar nu en ny roll, klimatspecialist, som ett steg i arbetet för att vara klimatneutrala år 2030. Sara Zentner tillträder den nya rollen.
Publicerad den 19 September 2022

– Med den nya specialistrollen växlar vi upp vårt klimatarbete ytterligare. Sara Zentner har drivit arbetet i rollen som miljösamordnare i flera år och är en av bolagets experter inom hållbart byggande. Nu tar vi tillvara Saras breda kunskap och expertis ytterligare genom att förtydliga rollen inom det prioriterade området, säger Reza Yazdi, hållbarhetschef på Stockholmshem.

– Vi har arbetat aktivt med klimatfrågor i många år men med dagens utmaningar och ökade lagkrav behöver vi fokusera ytterligare på just klimat. I den nya rollen fortsätter jag det viktiga arbetet som vi har påbörjat med att utveckla processerna inom klimatberäkningar både för nybyggnation och stadsutveckling, men också hur vi jobbar på bolagsnivå, säger Sara Zentner.

Stockholmshem har som målsättning att bli klimatneutrala 2030. Det innebär att bolaget till dess ska ha minimerat utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige