Image

Stockholmshem köper för 261 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Stockholmshem köper ett bostadsprojekt i Årstadal, Stockholm, av JM för 261 miljoner kronor. Tillsammans med de förvärv som gjordes strax före årsskiftet har Stockholmshem nu köpt mark och bostadsrättsprojekt som kommer att resultera i cirka 850 nya hyreslägenheter.
Publicerad den 18 Juni 2009

Projektet omfattar 108 lägenheter i Sjövikshöjden, Årstadal, Stockholm.

- Avtalet med Stockholmshem är en välkommen nyhet i ett läge där vår
nyproduktion fortfarande påverkas av trögheten på den finansiella marknaden, säger Johan Skoglund, vd på JM.

- Stockholm behöver många fler bostäder de närmaste åren och vi behöver i vår tur ytterligare mark och projekt för att nå de ambitiösa mål vi har för vår nyproduktion. Vi är därför mycket nöjda över de avtal vi nu kunnat sluta med JM och Balder, när de vill minska sina projektportföljer och vi har behov av att öka. Vi är också självklart intresserade av att göra fler fastighetsaffärer som kan bli fler nya hyresrätter för stockholmarna, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (FP).

- Stockholm växer och behovet av nya bostäder är fortsatt stort. Det är viktigt att byggandet håller tempo även i lågkonjunktur och det är viktigt att det byggs bostäder med olika boendeform över hela staden. Där andra företag kan få svårt att bygga snabbt i lågkonjunkturen kan vi i Stockholms stad, tack vare en aktiv fastighetspolitik, vara mer offensiva och hålla igång byggen som annars riskerar att försenas. Genom den här affären säkerställer vi 200 nya hyresrätter som kanske inte annars kommit till stånd, säger Sten Nordin (M) finansborgarråd i Stockholms stad.

Köpeskillingen uppgår till totalt 261 miljoner kronor varav 26 miljoner kronor erhålls vid tillträde till bostadsprojektet. Resterande köpeskilling erläggs löpande under projektets genomförande. Resultatet kommer att redovisas löpande under 2010/2011. Projektet är påbörjat och tillträde beräknas ske under tredje kvartalet 2009

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige