Image

Stockholms Sjukhem bygger vårdboende

Bygg Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för en ny vårdbyggnad i kvarteret Vallgossen 13 på Kungsholmen. Stockholms Sjukhem bygger ett modernt vård- och omsorgsboende för framtidens äldre.
Publicerad den 28 Januari 2011
Stockholms Sjukhem. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom
Stockholms Sjukhem. Bild: Tengbom.

– Vi är mycket glada och stolta över satsningen på ett nytt hus för vård och omsorg. Nu bygger vi framtidens vård- och omsorgsboende för stockholmarna och fortsätter därmed den tradition av nytänkande som har präglat Stiftelsen Stockholms Sjukhem sedan starten 1867, säger sjukhusdirektör Elisabet Wennlund.

– Det finns ett stort behov av vårdplatser och vårdboende idag och i framtiden. Vår satsning skapar möjlighet att erbjuda fler stockholmare vård och omsorg. Genom att satsa på egna lokaler kan vi erbjuda den bästa vårdmiljön för våra patienter och boende samtidigt som vi bidrar till en hållbar miljö i staden. Vi har höga miljökrav på den nya byggnaden och har med hjälp av Ebab, som ansvarar för byggprojektet, fokus på den senaste miljötekniken, bra materialval och smarta energilösningar, säger Elisabet Wennlund.

Det nya vård- och omsorgsboendet byggs på stiftelsens egen fastighet i anslutning till befintliga vårdbyggnader. Den nya byggnaden omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och kommer att erbjuda ett vård- och omsorgsboende med hög standard, gemensamma ytor och funktioner samt lokaler och butiker i markplan. I boendet planeras cirka 100 lägenheter, varav nio är öronmärkta för yngre med demenssjukdom. Varje lägenhet är cirka 33 kvadratmeter och utrustas med egen wc, dusch, tvättmaskin och pentry. En särskild trädgårdsterrass för bland annat demensvård anläggs i anslutning till byggnaden och den befintliga parken föryngras för att återskapa grönyta och ge vården en ytterligare kvalitet.

Arkitektfirman Tengbom har ritat det nya vård- och omsorgsboendet på uppdrag av Stockholms Sjukhem och Ebab i Stockholm AB har ansvar för byggprojektet, från start till genomförande.

– Det är en stor satsning som Stockholms Sjukhem gör och vi på Ebab är stolta över att bidra med vår kunskap och expertis. Med hjälp av Ebab Installationsteknik, våra miljöexperter och engagerade projektmänniskor kan vi tillföra hållbarhet, långsiktighet och bästa möjliga lösningar i alla delar av projektet, säger Lennart Berg vd på Ebab.

Byggstart sker omgående och det nya vård- och omsorgsboendet beräknas stå färdigt under 2012/2013.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige