Image

Steninge Bostadsutveckling köper mark i Sigtuna

Bygg/Arkitektur Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder, har sålt mark till nybildade Steninge Bostadsutveckling AB.
Publicerad den 26 Januari 2016

Bolaget kommer att bygga 26 villor och 50 till 60 bostadsrätter. Säljstart sker våren 2016 och inflyttning är preliminärt planerad till andra halvan av 2017.

- Vi vänder oss i första hand till familjer och bygger utifrån från deras behov. Med husens kvaliteter och slottsbyns många värden, exempelvis möjlighet till båtplats och Stenladans utbud av mat, trädgård och form, kommer vi att locka familjer från såväl Stockholm och Uppsala som närområdet i Sigtuna. Ett ovanligt bra upptagningsområde med andra ord, säger Tom Lövgren på Steninge Bostadsutveckling.

I och med avtalet med Steninge Bostadsutveckling och nära förestående avtal är 44 procent av tomterna i Steninge Slottsby sålda.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige