Image

Stångåstaden säljer till HSB

TRANSAKTIONER Stångåstaden säljer en fastighet med 238 lägenheter i Berga till HSB Östergötland.
Publicerad den 29 September 2010

Stångåstaden säljer fastigheten Laggkärlet 7 på Prästbolsgatan i Berga till HSB Östergötland. Fastigheten övertas den 1 december 2010.

Försäljningen är ett led i företagets långsiktiga strategi att få en bra balans i sin fastighetsportfölj. Detta genom att bland annat sälja i områden där man idag är dominerande. Utifrån samma grund har man tidigare sålt fastigheter i Skäggetorp och Ryd.

Försäljningen har godkänts av både HSB:s och Stångåstadens styrelser och övertagandet sker den 1 december.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen.

- Genom att sälja till en långsiktig aktör som HSB Östergötland bidrar vi till att vitalisera området ytterligare, säger Hans Lander, vd Stångåstaden. Det är positivt att vi får in en ägare till i ett område där vi idag dominerar.

- Försäljningen av Laggkärlet 7 i kombination med de nyproduktionsprojekt vi har idag bidrar till en bättre balanserad fastighetsportfölj för oss, säger Anders Stjärnberg, fastighetschef Stångåstaden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige