Image
Anneli Jansson, vd för Humlegården.
Anneli Jansson, vd för Humlegården. Bild: Humlegården/Sebastian Sandström

Standard & Poor’s stärker Humlegårdens betyg

Bolag Humlegårdens rating, BBB+, har bekräftats av Standard & Poor’s som också stärker betyget från stable outlook till positive outlook. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhållit en höjd rating de senaste 12 månaderna.
Publicerad den 17 Mars 2023

Humlegården har attraktiva fastigheter i efterfrågade lägen, ett starkt kunderbjudande och arbetar aktivt med att skapa framtidens hållbara arbets- och stadsmiljöer. I februari 2022 erhöll Humlegården en investment grade rating från Standard & Poor’s med betyget BBB+, stable outlook. Det är en stark rating som ytterst få kommersiella fastighetsbolag i Europa når upp till.

Nu har bolaget erhållit en uppdaterad rating från S&P, som innebär att betyget stärks till BBB+ positive outlook. Betyget är i linje med bolagets förväntningar och bekräftar Humlegårdens stabila finansiella ställning, starka kundbas och högkvalitativa fastighetsportfölj. Det indikerar även att S&P överväger att höja Humlegårdens rating.

I sin analys noterar S&P att Humlegårdens finansiella och operationella nyckeltal kontinuerligt har förbättrats. De gör även bedömningen att Humlegården fortsättningsvis kommer att upprätthålla en god finansiell ställning och jämfört med bolag med liknande riskprofil utmärker sig Humlegården genom att vara bättre positionerat.

Den starka kopplingen till länsförsäkringsgruppen och ägarnas långsiktiga engagemang är också en positiv faktor i den sammantagna bedömningen. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhållit en höjd rating de senaste 12 månaderna.
– Vi är glada över att S&P ger oss ett starkt betyg med positiva utsikter. Att vi lyckas stärka vår rating i rådande marknadsläge är ett styrkebesked och visar att vi valt rätt strategi och har en robust position. Vi har varit tydliga och konsekventa kring vår målbild och levererat resultat. Humlegården är en långsiktig aktör, där finansiell styrka är en central del. Vi har en motståndskraft som gör att vi står väl rustade för att möta framtiden och kan ta tillvara på de möjligheter som uppstår i en föränderlig värld, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige