Image
Spiltan med vd Per H Börjesson går in i Per-Olof Perssons P&E Persson.
Spiltan med vd Per H Börjesson går in i Per-Olof Perssons P&E Persson. Bild: Spiltan/P&E Persson

Spiltan investerar 185 miljoner i P&E Persson

Bolag Investment AB Spiltan går in med 185 miljoner kronor i fastighetskoncernen P&E Persson med säte i Kalmar.
Publicerad den 4 Mars 2019

Sedan starten för 28 år sedan har P&E Persson byggt upp en fastighetskoncern genom att både ta egna positioner i ett 80-tal fastigheter tillsammans med stora institutioner och ansvara för projektutveckling, fastighetsförvaltningen och ekonomiadministrationen.

– Det skall bli otroligt spännande att, tillsammans med familjen Persson och de kompetenta medarbetarna, fortsätta utveckla en framgångsrik fastighetskoncern genom att öka antalet investeringar och sprida möjligheten att investera i fastigheter med långsiktiga hyreskontrakt till en bredare målgrupp, säger Spiltans vd Per H Börjesson.

– Vi valde Spiltan som partner för att de inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan utveckla P&E Persson på lång sikt. Med kapitalet från Spiltan, som tillförs P&E Persson i en nyemission, kan vi både ta större positioner i existerande typ av stora projekt där vi tar mindre ägarandelar och öka andelen fastigheter där vi är majoritetsägare. Under de närmaste åren gör vi också bedömningen att det kommer att finnas stora möjligheter för en aktör med större kapitalresurser att förvärva byggrätter och fastighetsutvecklingsprojekt som fått problem med finansieringen, säger Per-Olof Persson, vd för P&E Persson.

P&E Persson har huvudkontor i Kalmar men ansvarar för förvaltning och administration av framförallt kommersiella fastigheter i hela landet med en total yta på 1 000 000 kvadratmeter. Exempel på fastigheter där man är delägare och sköter förvaltningen är det nybyggda Linnéuniversitetet, köpcentrat Baronen och bostadsutvecklingsprojektet Linnéstaden i Kalmar samt Ralf Ekblads Fastigheter AB i Jönköping. Exempel på fastighetsbolag som är dotterbolag är Nordfjord AB (gamla Volvofabriken i Kalmar) och Köpingbaden Utv. AB på Öland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige