Image
Bild: Spaces / Husvärden

Spaces till Sverige - öppnar sina första lokaler i Göteborg

Bolag Amsterdamgrundade Spaces öppnar för första gången ett coworkingutrymme på svensk mark. Den 1 maj slår efterlängtade Spaces Brygghuset upp dörrarna i Göteborg och lanserar 2387 kvadratmeter designsmart och dynamisk arbetsyta med Göta älv som närmsta granne. Trots dryga månaden kvar till öppning är redan mer än hälften av arbetsutrymmet slutsålt.
Publicerad den 11 April 2019

Nederländska arbetsplatsleverantören Spaces har sedan tidigare hubbar i Storbritannien, USA och Australien men öppnar alltså den 1 maj sitt första svenska arbetsutrymme och tar plats intill hamnbassängen i trendiga stadsdelen Lindholmen i Göteborg.

Spaces Brygghuset kommer bjuda på väldesignade och sociala arbetsytor, totalt 2084 kvadratmeter kontorsyta och ytterligare 303 kvadratmeter business club med både café och bar i nedre plan. Kombinationen av stora fönster i alla väderstreck och läget precis intill Göta Älv ger en vacker utsikt över Göteborg såväl som närhet till centrum och tillgång till ett 30-tal olika restauranger mitt i Lindholmen.

- Lindholmen är ett expansivt och kunskapsintensivt område där några av Sveriges mest innovativa företag sitter. Det skapar en inspirerande och levande miljö som Spaces är en naturlig del av, vilket inte minst märks på den stora efterfrågan vi haft på våra lokaler. Med en månad kvar till öppning har vi redan sålt mer än hälften av platserna. Det är ett otroligt tryck, säger Patrik Ölvebäck, Country Manager för Spaces i Sverige.

Spaces, grundat i Amsterdam 2006, öppnade sitt första kontor 2008 och har sedan dess blivit en global succé - specialiserad på att leverera dynamiska och kreativa arbetsmiljöer i entreprenöriell anda. Coworkingföretaget skapades för att möta de växande krav som dagens företag ställer på sin arbetsplats och tillhandahåller utrymmen tänkta att uppmuntra hyresgäster att skapa nya kontakter.

Spaces Brygghuset kommer att erbjuda totalt 240 toppmoderna arbetsplatser med alltifrån flertalet separata full-service mötesrum och co-workingytor, till privata arbetsrum och sociala ytor för umgänge. Spaces erbjuder dessutom tillgång till väldigt snabbt wi-fi, café och hälsosamma luncher.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige