Image
992edffbf625ed2e_400x400ar
992edffbf625ed2e_400x400ar

Veidekke och Sigtuna överens om första fasen i nytt kultur- och aktivitetscenter

Bygg/Arkitektur Nu tecknar Veidekke och Sigtuna kommun ett avtal om att inleda första fasen i nybyggnadsprojekt av ett nytt kultur- och aktivitetscenter, som innefattar projektering och fastställande av budget.
Publicerad den 6 September 2024

Projektet ska utföras som en totalentreprenad i samverkan och omfattar i sin helhet nybyggnad av lokaler på drygt 2 000 kvadratmeter i två plan med bland annat café, bibliotek, konst samt lokaler för kultur och möten.

– Kultur- och aktivitetscentret är en satsning för att skapa en plats för människor att mötas och utvecklas och för att göra centrala Valsta mer levande. Vi har tagit fasta på våra invånares önskemål och ser nu fram emot att förverkliga projektet i nära samarbete med Veidekke, säger Peter Andersson, samhällsbyggnadschef i Sigtuna kommun.

Syftet med satsningen är att utveckla en levande mötesplats med kultur, aktiviteter och service för människor i alla åldrar. Uppförandet av ett kultur- och aktivitetscenter ingår i utvecklingsarbetet att öka hela Sigtuna kommuns attraktionskraft. Förslaget för Valsta 2030 är också en del Samhällsbyggnadslyftet i Sigtuna kommun.

– Vi tackar Sigtuna kommun för förtroendet och ser fram emot att hjälpa till att skapa en riktigt fin mötesplats för de boende i Valsta och resten av kommunen. Vi kommer jobba mycket nära kommunen för att tillsammans göra smarta val i produktionen med lösningar som blir både ekonomiskt och miljömässigt hållbara, säger Mattias Uppsäll, arbetschef på Veidekke Bygg Öst.

I februari vann White Arkitekter den arkitekttävling som kommunen utlyst för det nya kultur- och aktivitetscentret. Deras visionär en byggnad som är varm, inbjudande och lekfull, och som i samspel med torget välkomnar alla till ett inspirerande sammanhang.

Ambitionen är att inleda projektets andra fas, som omfattar arbetet med bygghandling och byggnation, i början av 2025. Kulturcentret beräknas stå färdigt i andra kvartalet 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige