Image

Skrindans 2008-förlust: 728 miljoner

BOLAG Skrindan-koncernen, som tidigare ägdes av Maths O Sundqvist, redovisar en förlust på 728 miljoner kronor för verksamhetsåret 2008. Det egna kapitalet minskade samtidigt från 4,7 miljarder 2007 till -44 miljoner 2008.
Publicerad den 14 Augusti 2009

Förklaringen är främst vikande börskurser och en nedåtgående fastighetsmarknad. Denna utveckling fick till följd att såväl koncernen, som dess ägare, fick svårt att uppfylla sina åtaganden och efter en uppgörelse tog Valot Invest den 24 mars 2009 över Skrindan av Sundqvist vilket innebar att en oordnad avveckling av koncernen kunde undvikas.

Sedan dess har en rad åtgärder genomförts som på kort sikt minskat risknivån och förbättrat stabiliteten. Det framtida arbetet inriktas nu på att stärka koncernens likviditet och soliditet och koncentrera verksamheten till fastighetsrörelsen. Av det skälet utsågs vid bolagsstämman också en ny styrelse för koncernens fastighetsben där Norrvidden och Fabös ingår. De nya ledamöterna är Anders Hörnkvist, Dag Klerfelt, Göte Brännvall och Peter Majanen. Arne Berggren kvarstår som ordförande. Till ny revisor för koncernen utsågs Tommy Mårtensson, Deloitte.

- Vi hoppas att vi snart kan avsluta arbetet med att bringa ordning i koncernen och ägna oss åt åtgärder som successivt stärker koncernens finansiella ställning och skapar värden på längre sikt. Närmast handlar det bl.a. om att bestämma den strategiska inriktningen för fastighetsbolagen Norrvidden och Fabös, säger Arne Berggren, vd i Skrindan-koncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige