Image

Skidtunnelprojekt på gång i Hässleholm

PROJEKT Gepefek Hotels, som bedriver verksamhet på Garnisonen i Hässleholm planerar att bygga en skidtunnel. Bolaget för diskussioner med Midroc Property Development om planerna.
Publicerad den 24 April 2009

Skidtunneln planeras att bli cirka två kilometer lång, varav en del skall vara svårare och backigare och en del mer lättåkt. Därför kan både eliten och nybörjare träna i tunneln.

Det bästa komplementet till skidtunneln är ett badhus. På så sätt kan den överskottsvärme som skapas av köldproduktionen till tunneln tas till vara effektivt. Det minskar miljöbelastningen avsevärt. En badanläggning ger dessutom en jämn tillströmning av besökare, framförallt om den byggs så att den kan öppnas upp på sommaren.

Dessutom planeras det för att anläggningen skall ha ett lekland, både med och utan snö, ett spa och café. Restaurang finns redan i området, men ytterligare en behövs. Det befintliga vandrarhemmet byggs om till sporthotell och på sikt kommer även att nytt hotell behövas. För att erbjuda fler boendealternativ kommer det även att finnas en campingplats.

Badanläggningen skulle innehålla en äventyrsdel och en 50-metersbassäng. Med en sådan bassäng skulle Hässleholm kunna stå värd för ett flertal större simtävlingar om året.

Gepefek Hotels för diskussioner med Midroc Property Development AB angående planerna. Midroc är intresserade av att bygga centrumanläggningen, det vill säga skidtunnel och badhus.

En av förutsättningarna för att projektet skall fungera är givetvis en långsiktighet. Det önskar parterna uppnå genom att hyra ut badanläggningen till Hässleholms Kommun. Det skulle inte innebära högre kostnader för kommunen än nuvarande aktuella lösningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige