Image

Skatteverket överklagar Klövern-dom

BOLAG Klövern vann skattedomen om 493 miljoner kronor i kammarrätten.
Nu har Skatteverket överklagat och ansökt om prövningstillstånd i Regeringsrätten.
Publicerad den 12 April 2010

Om Regeringsrätten inte beviljar prövningstillstånd, alternativt om Klövern vinner även i Regeringsrätten, är frågan om skattetillägget på 493 miljoner kronor slutgiltigt undanröjt.

- Vi är inte förvånade att Skatteverket överklagar även om vi tycker att det är slöseri, inte bara med Klöverns tid och pengar, utan också med Skatteverkets tid och skattebetalarnas pengar. Skulle Regeringsrätten bevilja prövningstillstånd är vi säkra på att vinna även i den instansen, säger Gustaf Hermelin, Klöverns vd.

Bakgrunden är att Klövern i december 2003 begärde omprövning av 2003 års taxering, varvid bolaget öppet yrkade ytterligare underskottsavdrag om 4 933 miljoner kronor avseende en förlust. Förlusten avsåg försäljning av ett dotterbolag som gjordes under den tid då bolaget var ett IT-bolag.

En förnyad begäran om avdrag avseende förlusten om 4 933 miljoner kronor har tidigare lämnats in. Skatteverket och länsrätten har inte godtagit avdraget, något nytt skattetillägg har dock inte påförts. Avdragsfrågan ligger för närvarande för avgörande i kammarrätten. Denna process är skild från frågan om skattetillägg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige