Image

Skattekraven på Fabege landar på 2,4 miljarder

Bolag Förvaltningsrätten tar upp ytterligare ett skatteärende som rör Fabeges affärer med den så kallade Hollandslösningen. Samtliga Fabeges affärer som har genomförts med den här lösningen är nu föremål för prövning. Sammanlagt handlar det om en upptaxeringar på 8 368 miljoner kronor, och skattekrav om 2 378 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2011

Det senaste ärendet innebär en upptaxering om 856 miljoner kronor, och skattekrav om 240 miljoner kronor.

Fabege bestrider Skatteverkets yrkande och anser i likhet med tidigare att försäljningarna redovisats och deklarerats enligt gällande regelverk.

Ingen reservering har gjorts i Fabeges balansräkning men beloppet betraktas, liksom i tidigare finansiella rapporter, tills vidare som en eventualförpliktelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige