Image
Bild: Barsebäck Golf & Country Club / KPMG

Skånskt golfmecka på väg ut på marknaden – Barsebäck kan säljas

Transaktioner En av landets överlägset bästa golfanläggningar, med hotell- och konferensverksamhet med 210 bäddar samt cirka 200 hektar mark, kan komma att säljas.
Publicerad den 27 Mars 2020

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges största entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts.

Som en följd av detta, överväger nuvarande ägare möjligheten att avyttra aktierna som inkluderar en topprankad golfanläggning med 45 hål designad av Ture Bruce och Donald Steel, hotell- och konferensverksamhet med 210 bäddar samt mark uppgående till cirka 200 hektar.

Barsebäck har under många framgångsrika år arrangerat tio stycken Masterstävlingar med vinnare som Nick Faldo, Jesper Parnevik, Luke Donald, Adam Scott och Colin Montgomerie. Även Annika Sörenstam har stått som vinnare på banan, i Ladies European Tour. Barsebäck har också varit värd för Solheim Cup under 2003.

Ägarna har anlitat KPMG som rådgivare och processen att hitta en ny potentiell ägare startar nu under våren 2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY