Image
Sara Gorton, ny hållbarhetsdirektör på Skanska.
Sara Gorton, ny hållbarhetsdirektör på Skanska. Bild: Skanska

Skanska Sverige förstärker ledningen inom hållbarhet och innovation

Bolag Skanska Sverige genomför förändringar i ledningen och integrerar de strategiskt utpekade områdena hållbarhet och innovation genom en ny roll i ledningsteamet. Samtidigt får verksamhetsgren Hus ny ledning.
Publicerad den 1 Februari 2023

Sara Gorton blir hållbarhetsdirektör, Senior vice President Hållbarhet och innovation, med ansvar för att samordna alla hållbarhetsområden samt processerna för innovation, det som kallas Sustainovation.

– Hållbarhet och framför allt klimatarbetet är viktigt för våra affärer och vår verksamhet, och därför ska det bli en ännu mer självklar del i ledningens strategiska arbete när vår hållbarhetsdirektör tar plats i teamet. Vi måste öka takten i vårt klimatarbete och det krävs innovation och samarbete med partners och andra för att vi ska klara våra mål, säger Magnus Persson, vd för Skanska Sverige.

Eva Torberger och Staffan Andersson har utsetts till vice vd:ar för verksamhetsgren Hus. Eva med ansvar för projektutveckling och Staffan med ansvar för byggverksamheten.

– Ledarskapet är centralt för att vi ska lyckas med våra affärer och de möjligheter vi ser framöver. Eva och Staffan är erfarna ledare som bidragit till den förflyttning som vi har gjort inom Hus de senaste åren, säger Magnus Persson.

Dan-Magnus Sköld har utsetts till operativ chef, COO, och får ansvar för en renodlad support-organisation som består av funktionerna Hälsa och säkerhet, Inköp, Skanska Teknik, Risk Management, Operativt stöd samt IT.

Skanska Sveriges ledningsteam från 1 februari:
Magnus Persson, VD
Eva Torberger, vice VD Hus projektutveckling
Staffan Andersson, vice VD Hus bygg
Lars Lindberg, vice VD Väg och anläggning
Anders Rehnström, vice VD Skanska Industrial Solutions
Pontus Winqvist, finansdirektör
Dan-Magnus Sköld, operativ chef
Sara Gorton, hållbarhetsdirektör
Jonas Andé, HR-direktör
Helena Knutsson, chefsjurist

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige