Image

Skanska skapar miljöstad i Malmö

BYGG Skanska inleder arbetet med att utveckla en sjöstad som kommer att bestå av 400 energieffektiva stadsradhus och flerbostadshus vid Glasbruket i Malmö. Bostadsområdet kommer att kallas Limhamns Sjöstad.
Publicerad den 30 September 2010

I måndags inledde Skanska försäljningen av bostäder i Limhamns Sjöstad. I dag är industriområdet i Malmö mest känt som Glasbruket. Den första etappen kommer att bestå av 29 stadsradhus från Skanskas Svanenmärkta bostadskoncept Uniqhus, som här för första gången uppförs stom stadsradhus. 19 av 29 stadsradhus blev reserverade första kvällen.

- Skanska kommer att börja utveckla det gamla industriområdet till att bli ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden, Limhamns Sjöstad. Vi kommer att bygga 400 energieffektiva stadsradhus och flerbostadshus. Bostäderna kommer att ligga i direkt anslutning till havet med bryggor, hamncaféer och strövområden i närheten, säger Magnus Björkander, projektutvecklare på Skanska.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige