Image

Skanska säljer kontorsprojekt i Tjeckien

TRANSAKTIONER Skanska säljer kontorsprojektet VyÅ¡ehrad Victoria i Prag i Tjeckien. Köpare är en österrikisk fond och köpeskillingen uppgår till cirka 135 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Mars 2010

Det är den österrikiska fonden HRI Immobilienfonds Nr.1 som i och med köpet gör sitt första förvärv på den tjeckiska marknaden. Fastigheten var färdigställd 2008 och omfattar totalt 5 000 kvadratmeter kontorsyta.

- Vi är glada över att Hypo Real Invest AG har valt ett Skanskaprojekt som sin första investering i den tjeckiska marknaden, säger Britta Cesar, vd för Skanska i Tjeckien.

Jones Lang LaSalle Capital Markets var rådgivare åt Skanska i affären.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige