Image

Skanska och Cartagena uppför hyresrätter i Växjö

Bygg/Arkitektur Skanska har utvecklat och projekterat två punkthus med hyreslägenheter i Telestad, Växjö. Husen förvärvas av fastighetsbolaget Cartagena AB som kommer att ansvara för förvaltningen och uthyrning av bostäderna.
Publicerad den 29 Juli 2013
Skanska har utvecklat och projekterat två punkthus med hyreslägenheter i Telestad, Växjö. Bild: Skanska
Skanska har utvecklat och projekterat två punkthus med hyreslägenheter i Telestad, Växjö.

Skanska planerade ursprungligen för bostadsrätter på marken men valde att istället satsa på hyreslägenheter på grund av den stora efterfrågan. Cartagena som köper fastigheterna är en fastighetsförvaltare med säte i Lund som har långsiktiga ambitioner i förvaltningen. Bolaget förvaltar idag fastigheten Hovshaga Centrum i Växjö.

– Skanska och Cartagena har ett gemensamt intresse för Växjös utveckling. Vår samsyn har hjälpt oss i processen att komma fram till en affär som båda parter men kanske framförallt Växjö kan känna stolthet över. Det har även underlättat att det råder ett gott samarbetsklimat i staden, säger Lars Hedvall, distriktschef på Skanska Sverige AB.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda hyresbostäder med bostadsrättsstandard. Alla lägenheter har genomgående material av högsta kvalitet. Alla rum har parkettgolv och badrummen har klinker och kakel, säger Börje Hed, vd, Cartagena AB.

Förberedelserna för byggnationen är redan igång och avsikten är att ett första spadtag ska kunna tas till hösten i år. Första inflyttning är planerad till vintern 2014.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige