Image

Skanska investerar 230 miljoner i kontorsprojekt i Poznan

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 230 miljoner kronor i den andra kontorsbyggnaden av Nowo Rynek, ett kommersiellt fastighetsprojekt i Poznan, Polen.
Publicerad den 6 Mars 2018
Nowo Rynek. Bild: Skanska
Nowo Rynek.

Den sex våningar höga kontorsbyggnaden kommer att ha en total uthyrningsbar yta på cirka 12 300 kvadratmeter, med två våningsplan med parkeringsgarage under mark.

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella fastighetsutvecklingsprojekt i Poznan. Komplexet består av fem oberoende byggnader i Poznans centrala affärsdistrikt, vilket blir ett helt nytt kvarter i staden. Det kommer att omfatta både kontor och detaljhandel samt ett nytt torg som är tillgängligt för alla. Det första kontorshuset, om cirka 25 000 kvadratmeter, är under uppbyggnad och har redan sålts.

Det andra kontorshuset i komplexet förväntas få Leed Gold-certifiering. Det kommer också att certifieras som en "Byggnad utan hinder" för dess tillgängliga design som är inkluderande för personer med funktionshinder.

Konstruktionen av det andra kontorshuset startade i februari 2018 och ska vara färdigställt under tredje kvartalet 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY