Image

Skanska höjer utdelningen

RAPPORTER Skanska föreslår en utdelning på 6,25 kronor per aktie, varav 5,25 kronor är ordinarie utdelning. Resultatet för det fjärde kvartalet var i linje med förväntningarna.
Publicerad den 5 Februari 2010

Skanska redovisar ett resultat före skatt på 1 258 miljoner kronor för 2009 års fjärde kvartal (71 miljoner förra året). I detta ingick en nedskrivning om 69 miljoner kronor för ett Brasilienprojekt.

Bortsett från nedskrivningen är resultatet cirka två procent över analytikernas förväntningar, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Skanska föreslår en utdelning på totalt 6:25 kronor per aktie (5:25), varav 5:25 kronor ordinarie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige