Image

Skanska flyttar sitt Göteborgskontor

UTHYRNING Skanska samlar sina verksamheter i Göteborg och flyttar till det kontorshus i Gårda som Skanska själva bygger och utvecklar i egen regi.
Publicerad den 23 Februari 2010

Inflyttning sker vid årsskiftet 2010/2011 och de nya, moderna lokalerna för Skanska kommer att inrymma cirka 350 arbetsplatser och omfattar cirka 5 400 kvadratmeter på de nedre våningsplanen i huset.

Andra hyresgäster som redan har tecknat kontrakt om nya lokaler i Gårda är Aros Kapitalförvaltning, Lilla Bommens konferenscenter och Previa. Kontorshuset omfattar totalt 17 000 kvadratmeter kontorsyta i två huskroppar och 150 garageplatser under mark.

- Flytten till våra nya miljöprofilerade lokaler i Gårda gör att vi tar ett tydligt ställningstagande i miljöfrågan och \\\″lever som vi lär\\\″. I Gårda får våra medarbetare ett stimulerande och kreativt arbetsklimat samtidigt som vi stärker varumärket och Skanska som ledande inom grönt byggande och projektutveckling. Det ska bli mycket spännande att få flytta in i en fastighet som blir ett tydligt landmärke i Göteborg, säger Håkan Stenström, vice vd för Skanska Sverige.

- Våra hyresgäster kommer att erbjudas energirådgivning för att de själv ska kunna påverka sin elanvändning. Vi ser en allt starkare efterfrågan på miljöprofilerade lokaler och för nu hyresdiskussioner med ett flertal tänkbara hyresgäster, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorsfastigheten i Gårda är certifierat enligt EU direktivet GreenBuilding, vilket innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. Dessutom är Gårda pre-certifierat enligt Leed Platinum, ett internationellt miljöledningssystem som bland annat innebär allt från miljöbilspool till lokal vindkraftsel.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige