Image

Skanska får miljarduppdrag

STADSUTVECKLING Skanska har fått uppdraget att bygga Partihallsförbindelsen i Göteborg. Kontraktssumman uppgår till drygt 1,1 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det andra kvartalet. Kund är Vägverket Region Väst.
Publicerad den 10 Juni 2008

Den nya leden utgörs av en 1 100 meter lång fyrfilig bro. I projektet ingår även påfartsramper och anslutningsvägar samt mark- och rörledningsarbeten.

Partihallsförbindelsen ska länka samman E20 och väg 45 söder om Göta älv och förbättra tillgängligheten för godstrafiken till partihallsområdet i östra Göteborg. Samtidigt avlastas trafiken i Tingstadstunneln.

Arbetet på plats inleds i höst och ska vara färdigställt 2011. Projektet ingår i den regionala infrastrukturplanen och är en del i den framtida Marieholmsleden med en ny tunnelförbindelse under Göta älv.

Skanska Sverige är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande. Bolaget har cirka 11 000 medarbetare och intäkterna uppgick förra året till cirka 27 miljarder kronor. I Sverige är Skanska även verksamt inom utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige