Image

Skanska bygger i Jakobsberg

BYGG Skanska ska på uppdrag av SL bygga en ny bussterminal med tillhörande kommersiella lokaler i Jakobsberg, Stockholm.
Publicerad den 8 April 2010

Den nya terminalen kommer att rymma en bekväm vänthall och möjliggöra för resenärerna att stiga på bussen utan att korsa någon gata. Den totala ytan blir 2 000 kvadratmeter.

- Stationsområdet i Jakobsberg kommer att få ett ansiktslyft i och med den nya bussterminalen. Det kommer att bli mer välkomnande och tillgängligt för både boende och besökare, säger Joachim Holmberg på Skanska.

Bygget är ett samverkansprojekt med SL och byggstarten sker omgående med rivning av befintlig bussterminal och iordningställande av tillfälliga hållplatser. Hela projektet skall vara färdigställt under försommaren 2011.

Skanska och SL i samverkan bygger även en bussdepå i Frihamnen i Stockholm som skall vara klar i september i år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige