Image

Skanska bygger åt Wacker Neuson

Bygg/Arkitektur Skanska uppför ett nytt huvudkontor, verkstad och lager åt Wacker Neuson AB i Stora Bernstorp, Burlöv.
Publicerad den 17 Februari 2014
Skanska bygger åt Wacker Neuson i Burlöv. Bild: Skanska
Skanska bygger åt Wacker Neuson i Burlöv.

Skanska säljer fastigheten – omfattande 7 500 kvadratmeter – och får bygguppdraget för att uppföra en byggnad på cirka 2 200 kvadratmeter.

Stora Bernstorp är ett handels- och verksamhetsområde beläget intill Yttre Ringvägen i Burlöv utanför Malmö. I området finns i dag Stora Bernstorps handelsplats samt ett antal företagsetableringar. Här har Skanska sedan 2006 utvecklat cirka 75 000 kvadratmeter lokaler åt bland andra BMW, Volvo, Trans Fargo och Subaru.

– Vi gläds åt att välkomna ännu ett företag till Stora Bernstorp. Det är ett område som vuxit mycket de senaste åren och många internationella företag med starka varumärken har valt att etablera sig här. Vi på Skanska tycker också det är extra roligt när kunden väljer att satsa på energibesparande lösningar, såsom i det här fallet bland annat en värmepump. Utbyggnaden av området börjar nu närma sig slutet men det finns fortfarande utrymme kvar för fler verksamheter, säger Freddie Bergkvist, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Wacker Neusons nya kontor blir en byggnad i två plan med tillhörande verkstad och lager.

– Stora Bernstorp känns som ett optimalt läge för våra affärsbehov. Vi är övertygade om att den kommande flytten kommer att förstärka vår position som leverantör av kvalitativ byggutrustning på marknaden. Skanska har bistått med stöd och råd från första början, vilket har visat sig vara väldigt värdefullt för vår planering. Vi är mycket nöjda med detta och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Ville Viita, vd, Wacker Neuson Scandinavia.

Projekteringsarbetet för det nya kontoret inleds omgående och det första spadtaget för bygget är planerat att ske under våren. Kontoret ska stå färdigt för inflyttning i mars 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige