Image

SFV renoverar Sagerska huset och Harpsund

Bygg Under våren och sommaren 2011 kommer Statens fastighetsverk (SFV) att genomföra en renovering av Sagerska huset i Stockholm, Sveriges statsministers tjänstebostad och representationsvåning, och Harpsund representations- och rekreationsbostaden för Sveriges statsminister. Totalt uppgår kostnaden för renoveringarna till 30 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Maj 2011
Sagerska Huset. Bild: Sofia Eriksson. Bild: Sofia Eriksson
Sagerska Huset. Bild: Sofia Eriksson. Harpsund. Bild: Peter Steen. Bild: Peter Steen
Harpsund. Bild: Peter Steen.

- Sedan 1995 har vi bara gjort mindre anpassningar av Sagerska huset, viss ytskiktsrenovering gjordes till exempel 2006. Genom att de boende nu evakueras kommer vi att få tillgång till hela byggnaden och kan då genomföra större underhållsåtgärder som till exempel klimat- och värmesystem. När det gäller Harpsund så har det fungerat som mötesplats för informella överläggningar mellan regeringen, näringslivet och organisationerna i Sverige i 60 år. Flera av världens stora ledare har också besökt Harpsund. De kommande renoveringarna är en förutsättning för att Harpsund, på det sätt donationen föreskriver, ska kunna användas även i framtiden, säger Charlotta Andersson, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige