Image

Serneke får bygguppdrag av Hemfosa

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har blivit upphandlade att bygga Alingsås tingsrätt åt Hemfosa. Uppdraget består i att uppföra en helt ny byggnad samt renovera en befintlig. Uppdraget är värt cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 23 September 2014
Alingsås tingsrätt. Bild: Serneke
Alingsås tingsrätt.

Syftet med om- och tillbyggnationen är att få fler och bättre lokaler. En ny byggnad utformad i en säregen plåtdesign ska uppföras bredvid den befintliga byggnaden. Den befintliga byggnaden är ritad av arkitekt Adrian Pettersson som bland annat har ritat Nolhaga Slott, Gustav Adolfskolan och Borås järnvägsstation. Denna byggnad kommer att genomgå en ombyggnation.

Projekteringsstart sker i september 2014 och entreprenaden beräknas pågå till februari 2016.

- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Hemfosa, Byggfast och Domstolsverket och bygga en tingsrätt som står sig i tiden. Det är alltid roligt att få i uppdrag att utföra speciella projekt, säger Davor Sinik, arbetschef på Serneke Bygg i Alingsås.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY