Image
SENS går vidare med en av Sveriges största solkrafts- och batteripark, signerar markarrende om 23 hektar med Filipstads kommun.
SENS går vidare med en av Sveriges största solkrafts- och batteripark, signerar markarrende om 23 hektar med Filipstads kommun. Bild: iStock Getty Images

Sens går vidare med en av Sveriges största solkrafts- och batteriparker

Energi/miljö Sustainable Energy Solutions Sweden Holding meddelar idag att Bolaget har signerat ett arrendeavtal med Filipstads kommun avseende byggnation av en solcellspark med batterilagring beläget utanför Filipstad. Totalt uppskattas hela projektet uppnå en effekt om 45 megawatt.
Publicerad den 20 Januari 2023

SENS fördjupar samarbetet ytterligare med Filipstads kommun, där ett nytt energikluster börjar formas allteftersom fler initiativ har initierats under den senaste perioden. Idag har SENS undertecknat ett arrendeavtal med Filipstads kommun som avser ett nytt projekt vilket omfattar en kombinerad solcells- och batterilösning. Ytan sträcker sig över 23 hektar där det kommer att upprättas cirka 20 megawatt solkraft och 25 megawatt batterilagring. Projektet är lokaliserat strax söder om Filipstads industriområde, där även större industriella aktörer ligger. Projektet ingår i den storsatsning på hållbara energilösningar som görs i Filipstad.

Den nya anläggningen kommer att tillsammans med SENS energilagringsprojekt Värmlandsbergsgruvan skapa ett energikluster i regionen. Det signerade arrendeavtalet med Filipstads kommun säkerställer att projektet nu går in i en mer aktiv utvecklingsfas. Första stegen tas omgående och byggnationen av solcellsparken bedöms påbörjas inom 6 - 12 månader när de slutgiltiga projekträttigheterna för att upprätta och operera solkrafts- och batteriprojekt är på plats.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige