Image
Ilija Batljan och SBB spanar ständigt efter nya förvärv.
Ilija Batljan och SBB spanar ständigt efter nya förvärv. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB riskerar att få sänkt kreditbetyg

Bolag Skälet är osäkerhet kring misstankarna avseende bolagets vd och farhågorna att detta leder till sämre genomförandekraft avseende planerade försäljningar och att dessa tar längre tid än väntat.
Publicerad den 9 Maj 2020

Kreditvärderingsinstitutet S&P Global meddelar att de placerar Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) på Credit Watch Negative med anledning av osäkerhet kring misstankarna avseende bolagets vd och farhågorna att detta leder till sämre genomförandekraft avseende planerade försäljningar och att dessa tar längre tid än S&P förväntat sig.

S&P betonar att SBB enligt deras förståelse: "strävar efter att ha en välfungerande bolagsstyrning på plats och att styrelsen fungerar effektivt, med fem oberoende ledamöter (från både ledning och aktieägare) av totalt sju. I det här skedet förutser vi inte någon väsentlig verksamhetsstörning på kort sikt med tanke på den underliggande verksamhetens motståndskraftiga karaktär".

S&P påpekar att en negativ ratingåtgärd kan vidtas om de bedömer att skuld/(skuld-plus-eget kapital) skulle förbli över 60 procent under en längre period. För en ratinghöjning till BBB Flat krävs att bolaget uppnår justerad skuld/(justerad skuld +justerad equity) under 55 procent under perioden 12-18 månader som tidigare kommunicerats av S&P.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här är marknadsläget för bostadsbyggande

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga 288 hyreslägenheter i projektet Hökälla Säteri i Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 402 miljoner kronor. Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg, beskriver de stora skillnader som nu finns mellan olika delar av marknaden, vilka delar som går bra och vilka som går sämre.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY