Image
Lisen Heijbel.
Lisen Heijbel. Bild: CBRE

Savills IM köper nybyggd logistikfastighet i Rosersberg

Transaktioner Savills Investment Management (Savills IM) har förvärvat en nybyggd distributionscentral i Rosersberg norr om Stockholm för en av deras europeiska logistikfonder.
Publicerad den 9 Juni 2022

Byggnaden färdigställdes under början av 2022 som en förstklassig distributionscentral och uppgår till cirka 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Det attraktiva logistikläget Rosersberg gynnas av närheten till Arlanda flygplats, E4 samt kombiterminal Stockholm Nord med omlastning till Ostkustbanan likväl som närheten till centrala Stockholm och Uppsala.

Fastigheten är fullt uthyrd på ett längre avtal till en logistikoperatör med långsiktiga intressen i läget i och med deras fokus på gröna och flexibla leveranser. Byggnaden är utrustad med solpaneler, rörelsestyrd LED-belysning samt sensordriven ventilation för att minimera fastighetens CO2-avtryck. Vidare är planen att BREEAM In-Use-certifiera byggnaden.
– Vi är mycket nöjda över att ha förvärvat en modern logistikfastighet i bästa last-mile läge i Stockholm. Fastigheten har en hållbar profil och vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete med hyresgästen för att optimera användningen och minimera CO2-avtrycket. Detta förvärv kompletterar vår portfölj i Norden väl som för närvarande uppgår till ett sammanlagt värde om cirka 1,7 miljarder euro efter flertalet förvärv i Danmark de senaste två åren, säger Lisen Heijbel, Investeringschef Norden på Savills IM.

DLA Piper och PwC agerade rådgivare till Savills IM.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige