Image
Savills IM har förvärvat en portfölj med 575 lägenheter fördelade på sex nybyggda, fullt uthyrda bostadsfastigheter i tre växande regionstäder. Priset är nästan 1,1 miljarder kronor och säljare är K2A.

Därför slog Savills IM på stora förvärvstrumman

Transaktioner Miljardaffären med K2A är det största köpet på svensk mark som Savills IM gjort på nästan ett decennium. För Fastighetssverige berättar Peter Broström, ansvarig för den nordiska verksamheten inom Savills IM, om bakgrunden till jätteaffären, den nya strategin och vilken typ av affärer de fortsätter leta efter.


Lisen Heijbel.

Här letar Savills IM nya förvärv

Bolag Savills IM fortsätter investera i på den heta logistikmarknaden. Efter nya förvärvet i Rosersberg ger Lisen Heijbel, investeringschef Norden på Savills IM, sin syn på konkurrensen på last mile-fastigheter, inledningen av 2022 för Savills IM och var man fortsätter leta förvärv.


Lisen Heijbel.

Savills IM köper nybyggd logistikfastighet i Rosersberg

Transaktioner Savills Investment Management (Savills IM) har förvärvat en nybyggd distributionscentral i Rosersberg norr om Stockholm för en av deras europeiska logistikfonder.


Lisen Heijbel, Head of Investment Nordics på Savills IM.

"Vi ska dubbla AUM under kommande år"

Bolag Efter mer än ett decennium som rådgivare tar Lisen Heijbel steget över till investerarsidan och blir ny Head of Investment Nordics på Savills IM. För Fastighetssverige berättar hon om Savills IM:s storsatsning i Norden, vad som lockade med investerarsidan, vad hon tar mig sig från sin roll som rådgivare och var man letar nya förvärv i Sverige.


Lisen Heijbel.

Lisen Heijbel lämnar CBRE för Savills IM

Bolag Lisen Heijbel blir ny Head of Investment Nordics på Savills Investment Management.


CBRE lanserar nytt pan-nordiskt Capital Markets-team

Bolag CBRE sjösätter nytt Capital Markets-team dedikerat till den nordiska marknaden. Det nya teamet kommer bestå av 58 personer och ledas av Sami Kiehelä.


Lisen Heijbel, Head of Capital Markets på CBRE, berättar varför sydkoreanska investerare är intresserade av den svenska logistikmarknaden.

Därför lockas sydkoreanska investerare av den svenska marknaden

Bolag När Bråviken Logistik i dagarna sålde hela sitt fastighetsbestånd skrevs det historia – för första gången någonsin investerades sydkoreanskt kapital i en fastighetsaffär i Sverige. Fastighetssverige kan nu berätta mer om varför sydkoreanska investerare visar intresse för den svenska marknaden.


CBRE rekryterar till sitt Capital Markets-team

Bolag CBRE rekryterar två medarbetare till Capital Markets-teamet för att möta denna växande efterfrågan på transaktionsrådgivning.


Heijbel: "Affärer blir mer komplexa"

Karriär Efter en omorganisation blir Lisen Heijbel ny Head of Capital Markets på CBRE, men från början var det läkare hon skulle bli. För Fastighetssverige berättar hon om varför fastighetsbranschen lockade mer, hur hon ser på den nya rollen och vilket som är det viktigaste rådet man kan ge till en kommersiell fastighetsägare i dag.


Hon blir ny chef för Capital Markets på CBRE

Bolag CBRE genomför förändringar i sitt team och utser ny chef för Capital Markets.


CBRE rekryterar trio

Bolag CBRE rekryterar tre nya medarbetare för att stärka upp transaktionssidan.


Återvänder till branschen efter läkarstudier

Karriär Lisen Heijbel arbetade på JLL i åtta år i Stockholm och London. Sedan började hon studera till läkare.
Nu är hon dock tillbaka – på ett annat konsultföretag.