Image

Sänkt resultat men extrautdelning från Heba

Bolag Heba redovisar ett resultat efter finansiella poster på 5,3 miljoner kronor (98,6). Men en extrautdelning om 0,10 kronor föreslås.
Publicerad den 24 Februari 2012

Hyresintäkterna uppgick till 57,0 (61,9) miljoner kronor.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till 5,3 (98,6) miljoner kronor. I periodens resultat ingår fastighetsförsäljningar och värdeförändringar i fastighetsbeståndet och räntederivat med –13,1 (82,1) miljoner kronor.

Resultatet efter finansiella poster, exklusive fastighetsförsäljningar och värdeförändringar, uppgick till 18,4 (16,5) miljoner kronor.

Hyresintäkterna har minskat till följd av fastighetsförsäljningar. Resultatförbättringen, exklusive fastighetsförsäljningar och värdeförändringar, beror framför allt på minskade värmekostnader.

En utdelning om en krona per aktie föreslås för helåret 2011, samt en extrautdelning om 0,10 kronor.

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige