Image
Sagax vd David Mindus.
Sagax vd David Mindus. Bild: Sagax

Sagax emitterar D-aktier – tar in halv miljard

Ekonomi/Finansiering Sagax tar in 513 miljoner kronor (före emissionskostnader) genom en riktad nyemission av D-aktier, till kursen 28,50 kronor per aktie.
Publicerad den 2 Juni 2020

Emissionen genomfördes via en så kallad accelererad book building-process.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om 2,51 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste tio handelsdagarna.

Nyemissionen riktades till svenska och internationella professionella investerare i Norden och vissa andra jurisdiktioner. Genom nyemissionen stärks Sagax kreditprofil samtidigt som den finansiella flexibiliteten för fastighetsinvesteringar förbättras. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt genomföra en kapitalanskaffning.

I samband med nyemissionen har bolaget engagerat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare och sole bookrunner och Cirio Advokatbyrå som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är delen som blir allt viktigare för SBB:s värdeökning

Bolag Bertil Nilsson, senior aktieanalytiker på Carlsquare och Rikard Engberg, analytiker på Penser Bank, delar med sig av sin syn för Fastighetssverige. Så här mycket är aktien värd och här kommer fastighetsvärdet att ligga vid årsskiftet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY