Image

Sabo drar igång energisparkampanj

Energi/miljö I dag startar en landsomfattande energisparkampanj där Sabos medlemsföretag tillsammans med hyresgästerna ska föra Sverige närmare de nationella miljömålen. 83 bostadsföretag har redan anslutit sig och fler är på väg in. Syftet är att visa nyttan med allmännyttan och den första delkampanjen handlar om att spara varmvatten.
Publicerad den 1 November 2012

Kampanjen bygger på lokala aktiviteter där företagen samarbetar med hyresgästerna för att spara energi. Sabo stöttar med filmer, webbplats och ett unikt energisparspel.

- Med glimten i ögat ger kampanjen smarta tips som gör att vi alla kan minska energiförbrukningen utan att ändra livsstil allt för mycket. Vi är många, vi är motiverade och därför kommer vi att lyckas, säger Nina Rådström Oldertz, kommunikationschef på Sabo.

83 allmännyttiga kommunala bostadsföretag från Kirunabostäder i norr till Trelleborgshem i söder har hittills anmält sig till kampanjen. Tillsammans äger och förvaltar de nära 400 000 bostäder.

- Våra medlemsföretag är redan idag ledande när det gäller energieffektivisering men det finns en vilja att bli ännu bättre. Det naturliga steget är därför att involvera hyresgästerna. Jag är övertygad om att bostadsbolagen tillsammans med sina hyresgäster kan göra stor skillnad för miljön, säger Nina Rådström Oldertz.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige