Image

Ruric-rekonstruktör varnar för konkurs

BOLAG Efter att stora långivare har sågat Rurics ackordsförslag varnar rekonstruktören för konkurs.
Publicerad den 24 Februari 2010

Ruric, som har befunnit sig i rekonstruktion sedan i våras, har skulder på runt en miljard kronor och tillgångar för 443 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Rekonstruktören har kommit med två förslag:

# Att långivarna ska skriva av sina skulder med 45 procent och få resten kontant vid en nyemission.

# Det andra är att omvandla 66,5 procent av lånen till ett nytt lån och 28,5 procent av aktierna plus fem procent kontant.

Långivargruppen QVT och Storm Real Estate har sågat förslagen.

- Dessa aktörer är inte representativa för flertalet fordringsägare utan synes agera utifrån egna särintressen, som knappast gagnar det allmänna borgenärsintresset. Vi befinner oss inte längre i en öppen förhandlingssituation. Accepteras inte ackordsförslaget i dess huvuddrag är en konkurs en naturlig följd, säger rekonstruktören Roland Sundqvist.

- En nödvändig förutsättning för ackordsförslaget är att bolaget skall kunna finansiera det. För att en finansiering skall kunna erhållas måste villkoren för ackordet och finansieringsvillkoren vara så avvägda att båda intressegrupperingarna skall kunna godta dem. Det framlagda ackordsförslaget har förberetts för att kunna tillgodose det kravet.

- Att tillmötesgå QVT:s förslag om väsentligt förändrade villkor för den föreslagna nya obligationen och kvittningsemissionen riskerar att leda till att Ruric inte kan genomföra den nödvändiga nyemissionen. Vissa föreslagna förändringar, bland annat säkerhetsarrangemangen för den nya obligationen kommer att göras. Det har QVT haft kännedom om men inte låtsats om. Storms erbjudande att förvärva de kassagenererande förvaltningsfastigheterna passar alls inte in i en tilltänkt fortsatt verksamhet. En enig borgenärskommitté ställde sig också negativ till det förslaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige