Image
Visionen Revelop har för fastigheten i Malmö.
Visionen Revelop har för fastigheten i Malmö. Bild: Revelop

Revelop bygger om historisk fastighet till skola

Bygg/Arkitektur Revelops planer för att utveckla den historiska gamla textilfabriken Tuborg 1 i Malmö har fått klartecken då den nya detaljplanen har vunnit laga kraft. Revelop har tillsammans med Malmö stad tagit fram en ändrad detaljplan för att utveckla fastigheten till en modern samhällsfastighet och möjliggöra för etablering av en gymnasieskola i fastigheten.
Publicerad den 31 Augusti 2023

I slutet av 2021 förvärvade Revelop fastigheten Tuborg 1 i linje med sin strategi att förvärva fastigheter i behov av förändring. Fastigheten har en anrik historia och byggdes ursprungligen som en textilfabrik under slutet av 1800-talet. Befintliga byggnader har successivt utvecklats på platsen sedan 1890-talet och har ett högt kulturhistoriskt värde. Vid förvärvet var byggnaderna eftersatta, vakanta och i stort renoveringsbehov både vad gäller det yttre och inre skicket. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på nära 8 000 kvadratmeter.

Genom att möjliggöra ett nytt användningsområde för byggnaderna ges de ett nytt liv, samtidigt som klimatavtrycket minimeras jämfört med nybyggnation. Planen är att på ett varsamt sätt modernisera, energieffektivisera och bygga till. Den unika innergården saneras och ges nytt liv i samklang med byggnadernas insida. Genom att möjliggöra för en gymnasieskola kommer byggnaderna att fyllas med liv och rörelse igen. Det bidrar till en positiv utveckling för platsen och skapar ett levande samhällsklimat.

– Planerna för Tuborg 1 går i linje med vår ESG-strategi, att förädla och utveckla fastigheter och ta dem på en hållbarhetsresa från brunt till grönt. Vi behåller byggnadernas karaktär och tar tillvara dess rika kulturhistoria och moderniserar fastigheten i stället för att riva och bygga nytt, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige