Image

Rekordresultat för Corem

Bolag Corem redovisar ett resultat före skatt på 600 miljoner kronor (148), vilket är rekord för en niomånadersperiod. Resultatet motsvarar 6,56 kronor per stamaktie (0,45).
Publicerad den 23 Oktober 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Bakom de höga siffrorna ligger stora positiva värdeförändringar, både på fastigheter och derivat.

Värdeförändringar fastigheter uppgick till 167 miljoner kronor (87) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med 41 mkr (-243).

Intäkterna uppgick till 470 miljoner kronor (470), driftsöverskottet till 363 miljoner kronor (368) och förvaltningsresultatet till 152 miljoner kronor (160).

Eva Landén skriver i vd-ordet:

- Vi har under det tredje kvartalet arbetat intensivt med det offentliga uppköpserbjudandet som vi lämnade den 18 september till aktieägarna i Tribona AB. Vi har därefter återkallat erbjudandet då en annan budgivare lagt ett annat bud som enligt uppgift accepterats av 62 procent av aktieägarna i Tribona. Vårt resultat för niomånadersperioden är stabilt, trots försäljning av fyra stycken fullt uthyrda fastigheter i Danmark och engångskostnader i samband med budet på
Tribona. Den ekonomiska uthyrningsgraden har landat på 90 procent och det tredje kvartalet har fortsatt varit intensivt med diskussioner med potentiella och befintliga
hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY