Image

Rekordresultat för Corem

Bolag Corem redovisar ett resultat före skatt på 600 miljoner kronor (148), vilket är rekord för en niomånadersperiod. Resultatet motsvarar 6,56 kronor per stamaktie (0,45).
Publicerad den 23 Oktober 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Bakom de höga siffrorna ligger stora positiva värdeförändringar, både på fastigheter och derivat.

Värdeförändringar fastigheter uppgick till 167 miljoner kronor (87) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med 41 mkr (-243).

Intäkterna uppgick till 470 miljoner kronor (470), driftsöverskottet till 363 miljoner kronor (368) och förvaltningsresultatet till 152 miljoner kronor (160).

Eva Landén skriver i vd-ordet:

- Vi har under det tredje kvartalet arbetat intensivt med det offentliga uppköpserbjudandet som vi lämnade den 18 september till aktieägarna i Tribona AB. Vi har därefter återkallat erbjudandet då en annan budgivare lagt ett annat bud som enligt uppgift accepterats av 62 procent av aktieägarna i Tribona. Vårt resultat för niomånadersperioden är stabilt, trots försäljning av fyra stycken fullt uthyrda fastigheter i Danmark och engångskostnader i samband med budet på
Tribona. Den ekonomiska uthyrningsgraden har landat på 90 procent och det tredje kvartalet har fortsatt varit intensivt med diskussioner med potentiella och befintliga
hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige