Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Josefin Widell Hultgren

Rekordhöga hyresintäkter för Wihlborgs

Bolag Rekordkvartal för Wihlborgs hyresintäkter i Q3. Bolaget har även ökat driftöverskottet med 22 procent under perioden januari–september.
Publicerad den 24 Oktober 2023

Delårsrapport jan-sep 2023:
- Hyresintäkterna ökade med 19 procent till 2 912 Mkr (2 447).
- Driftsöverskottet ökade med 22 procent till 2 104 Mkr (1 729).
- Förvaltningsresultatet uppgick till 1 381 Mkr (1 425).
- Periodens resultat uppgick till 323 Mkr (1 998), motsvarande ett resultat per aktie om 1,05 kr (6,50).

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, kommenterar det tredje kvartalet:
– Hyresintäkterna under det tredje kvartalet uppgick till 977 miljoner kronor vilket är en ökning med 15 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Det är också ett rekord för Wihlborgs vad gäller intäkter under ett enskilt kvartal. Åter lyckades vi uppvisa en positiv nettouthyrning, plus 15 miljoner kronor, och vi är stolta över den långa trenden med positiva siffror, nu 34 kvartal i rad. Vi ser en fortsatt hög aktivitet på vår marknad med många nyuthyrningar och en stor offertvolym som indikerar en efterfrågan även framöver.
– Driftsöverskottet under det tredje kvartalet uppgick till 715 miljoner kronor, en ökning med 20 procent jämfört med samma kvartal 2022. Det är det näst högsta driftsöverskottet i ett enskilt kvartal någonsin, endast överträffat av det andra kvartalet i år. Överskottsgraden i kvartalet uppgick till 73,2 procent jämfört med 70,0 procent föregående år. Det är tillfredsställande att olika åtgärder på kostnadssidan ger resultat.
– Även i en föränderlig omvärld behåller vi vårt fokus på hållbarhet. Vi har fått positiv uppmärksamhet från GRESB i vars utvärdering vi uppnått 93 poäng av 100 möjliga och utsetts till global ledare (GRESB Sector Leader) inom kategorin diversifierade noterade fastighetsbolag. Det är också mycket glädjande att se att vår energiförbrukning per kvadratmeter under en normalårskorrigerad niomånadersperiod gått ner med 13 procent, till gagn för både hyresgäster och klimat.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige